Belarus lideri Lukaşenko’dan idama mahkum edilen Alman’a af

TRBiR – Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Salı günü terör suçlaması ile idama mahkum edilen bir Alman vatandaşı hakkında af çıkardı.

Lukaşenko’nun kararının, Rico Krieger’in idam cezasının, Belarus’ta bu tür davalarda genellikle yapıldığı gibi ömür boyu hapis cezasına mı dönüştürüleceği yoksa serbest mi bırakılacağı anlamına gelip gelmediği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı Krieger hakkında af çıkarıldığını doğrulayarak, “bu haberin rahatlatıcı olduğunu” söyledi ancak fazla ayrıntı vermedi.

Krieger, Ekim 2023’ten bu yana gözaltında tutuluyordu. Belarus devlet medyasında yer alan haberlere göre, Krieger ülkenin bazı askeri tesislerinin fotoğraflarını çekmek ve Ukrayna özel servislerinin emriyle bir tren istasyonuna saldırı düzenlemekle suçlanıyordu.

Belarus, Avrupa’da idam cezası uygulayan tek ülke.

Yeni bir umut

Salı günü erken saatlerde Lukaşenko, haziran ayında suçlu bulunan ve idama mahkum edilen Krieger’in temyiz başvurusunu görüşmek üzere bir toplantı düzenledi.

Toplantıya katılan Krieger’in avukatı Vladimir Gorbach, Belarus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Lukaşenko’nun Krieger’in af talebini değerlendireceğini ve kararını daha sonra açıklayacağını söylediğini aktardı.

Belarus Dışişleri Bakanlığı, Krieger’in akıbeti konusunda Alman yetkililerle temas halinde olduğunu belirterek, “durumun gelişmesi için özel çözümler önerdiğini” iddia etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise Alman hükümetinin konuyla ilgilendiğini ve Krieger’e konsolosluk desteği sağladığını açıkladı.

 

HamburgHaber'in Seçtikleri

Hamas lideri Haniye Tahran’da öldürüldü

Beware Fashion’s Sustainability Retreat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.