ABD duyurdu: İsrail, Gazze’de saldırılarına her gün 4 saat ara verecek

Binlerce Filistinli Gazze’den güney bölgelere doğru kaçıyor.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 2. ayına girerken ABD’den insani ateşkes açıklaması geldi. Beyaz Saray, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde çatışmalara her gün 4 saat ara vereceğini duyurdu. Bugünden itibaren başlayan uygulamada ara boyunca bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağı vurgulandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ve bombardımanlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 812’ye ulaştı. İnsani ateşkes ilan edilmesi için tüm dünyadan ABD ve İsrail’e çağrılar da sürüyor.

Çatışmaların 34. gününde, insani ateşkese yönelik sıcak bir gelişme yaşandı.

Beyaz Saray, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini duyurdu.

Açıklamada, bugünden itibaren başlayan uygulamada ara boyunca bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağı vurgulandı.

Gazze’deki hükümetten “çok geç olmadan bölgeyi kurtarın” çağrısı

ABD’nin insani ateşkes açıklamasından önce ise Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, “Bu bir yardım çağrısı, çok geç olmadan Gazze’yi kurtarın” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Gazze Şeridi’ndeki insani durumun daha önce hiç olmadığı kadar kötü seviyede olduğu vurgulanan açıklamada, “Nazi (İsrail) işgalinin Filistin halkına uyguladığı kitlesel aç bırakma, soykırım ve etnik temizlik nedeniyle Gazze’nin artık tam anlamıyla felaket bölgesi haline geldiği” ifade edildi.

Belediyelerin su tedariki, kapalı sokakların açılması ve atıkların tahliyesi gibi hizmetlerinin neredeyse durmak üzere olduğu belirtilen açıklamada, önümüzdeki birkaç saatin sağlık sisteminin tamamen durması açısından çok önemli olduğu dolayısıyla bunun “son yardım çağrısı” olabileceği vurgulandı.

You May Also Like

Bunlarada Bakabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir